Kinderen met Down

Kinderfysio voor kinderen met het syndroom van Down


Heeft je kind het syndroom van Down? Dan is de kans groot dat het moeite heeft met kruipen, zitten, staan en lopen en met het bewaren van het evenwicht. Dat komt doordat kinderen met Down een lage spierspanning en soepele gewrichten hebben.

Kinderfysiotherapie verbetert de motoriek en het evenwicht

Als kinderfysiotherapeut begeleid ik kinderen met Down bij het verbeteren van de motoriek en het evenwicht. Het belangrijkste is het aanleren van basisvaardigheden, zoals rollen, kruipen, zitten, staan en lopen.

Daarbij maak ik gebruik van de test Basis Motorische Vaardigheden, die speciaal voor deze kinderen is ontwikkeld. De BVK test geeft inzicht in de motorische ontwikkeling van je kind en geeft precies aan welke behandeling het nodig heeft. Op basis van de metingen passen we het behandelplan elke keer aan, zodat je als ouder / verzorger de beste handvaten krijgt om je kind te stimuleren bij het steeds beter gaan bewegen.

Neem vrijblijvend contact op

Wil je weten of kinderfysiotherapie ook voor jouw kind met Down iets kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor het maken van een afspraak.