Wat is kinderfysiotherapie?

Wat is kinderfysiotherapie?


De meeste kinderen ontwikkelen spelenderwijs hun zintuigen en motoriek. Dat gaat eigenlijk vanzelf. Maar bij sommige kinderen duurt het langer of gaat het anders dan normaal. Daardoor kan hun verdere ontwikkeling worden belemmerd. Is dat bij jouw kind ook het geval? Dan kan kinderfysiotherapie je kind vooruit helpen!

Spelenderwijs beter bewegen

Kinderfysiotherapie is een specialisatie binnen fysiotherapie. Het is gericht op de bewegingsontwikkeling van kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Een kinderfysiotherapeut observeert en onderzoekt, stelt een behandelplan op, voert dat uit en geeft voorlichting en advies. Zo leert je kind zich spelenderwijs beter bewegen.

Een behandelplan op maat

Als kinderfysiotherapeut zijn wij altijd op zoek naar de beste manier om jouw kind aan het bewegen te krijgen. Samen met de ouders en/of verzorgers en in overleg met deskundigen kijken we naar de mogelijke oorzaken van de motorische problemen en zoeken we naar oplossingen.

Soms is een lichamelijke aandoening de oorzaak en hebben kinderen extra oefeningen nodig om een vaardigheid onder de knie te krijgen. Het kan ook zijn dat kinderen moeten leren om met hun beperking om te gaan. Elk kind is uniek, daarom krijgt elk kind een behandelplan op maat.

Plezier in bewegen

Door een behandelplan op maat aan te bieden krijgt je kind meer zelfvertrouwen in wat het zelf kan. Ook de oefeningen zijn speciaal ontwikkeld om het plezier in bewegen te vergroten. Verder kijken we samen hoe we de oefeningen in de dagelijkse activiteiten kunnen inpassen. Zo komen we steeds een stapje verder naar een beter bewegend functioneren