Sportblessures

Kinderfysiotherapie bij Sportblessures


Sporten is goed voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van een kind. Gelukkig vinden de meeste kinderen het leuk om te sporten. Dan is het best zuur als het aan de kant moet staan door een sportblessure of pijnklachten. Kinderfysiotherapie kan dan helpen om te herstellen en weer vertrouwen te krijgen in eigen kunnen.

Welke klachten

Kinderfysiotherapie Smilde begeleidt kinderen met zowel acute als chronische blessures. Bij een acute blessure moet je denken aan bijvoorbeeld een spierscheurtje, een botbreuk of verzwikte enkel. Chronische blessures zijn langdurige pijnklachten doordat bijvoorbeeld een bot of pees overbelast is geraakt en er haarscheurtjes zijn ontstaan. Deze klachten hebben vaak met de groei te maken.

De hulpvragen waarmee kinderen bij ons komen zijn bijvoorbeeld:

  • Pijnklachten tijdens het sporten
  • Regelmatig een enkel verzwikken
  • Door eerdere blessure niet meer onbevangen durven sporten
  • Na botbreuk bang zijn om te belasten
  • Welke sport past bij mijn mogelijkheden?

Wat doet een kinderfysiotherapeut?

Als kinderfysiotherapeut richten wij ons op het verbeteren van de spierkracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, co√∂rdinatie en zelfvertrouwen van je kind. Daarbij houden we rekening met de hulpvraag en de individuele mogelijkheden. Daarnaast krijg je oefeningen en advies mee voor thuis.