Yoga voor kinderen en tieners

Yoga voor kinderen en tieners


Vanuit kinderfysiotherapie Smilde verzorg ik regelmatig yoga lessen voor kinderen en tieners. Yoga zorgt voor rust, bewustzijn en zelfvertrouwen. Dat is heel prettig in onze drukke samenleving, waarin relatief veel van onze kinderen wordt verwacht en gevraagd.

Kinderyoga

Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel, waarbij plezier voorop staat. Door yogaoefeningen, meditatie en ademhalingsoefeningen leert je kind zich bewust te worden van zichzelf: wat is mijn kracht, wat vind ik wel of niet prettig, waar liggen mijn grenzen en hoe respecteer ik mijzelf en de ander. Zo ontdekt het zichzelf op een speelse manier.

Tieneryoga

Als tiener gebeurt er zoveel op fysiek, mentaal en emotioneel vlak, dat je soms niet zo goed meer weet wat je met jezelf moet beginnen. Daarnaast wordt er veel van je gevraagd: op school, met sport en in contact met leeftijdsgenoten. Dat alles geeft veel druk en spanning.

Yoga kan je praktische en mentale handvatten bieden om beter om te kunnen gaan met spanningen en prestatiedruk. Door yoga ontspan je meer, waardoor je ook beter kunt slapen en je fitter voelt.

Waarom yoga?

  • Je lichaam wordt sterker en leniger
  • Je wordt je beter bewust van jezelf en je lichaam
  • Je leert ontspanningsoefeningen, die je kunt gebruiken op spannende momenten
  • Je leert je beter te concentreren